ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Daily Minibus Blue Power: Nová čistá řada pro jízdu bez omezení

Řada DAILY MINIBUS BLUE POWER, zahrnující minibus Daily Hi-Matic Natural Power a minibus Daily Electric, se dokonale hodí pro městskou a příměstskou dopravu.

Vysoké Mýto, 19. října 2017

Řada DAILY MINIBUS BLUE POWER, zahrnující minibus Daily Hi-Matic Natural Power a minibus Daily Electric, se dokonale hodí pro městskou a příměstskou dopravu. Mimořádně nízký dopad na životní prostředí otevírá těmto autobusům cestu do center měst, a jelikož mohou bez jakýchkoli omezení fungovat i v nízkoemisních zónách, představují ideální přírůstek do vozového parku provozovatelů veřejné dopravy. Díky skvělé kombinaci moderních technologií, nízkých emisí, minimálního dopadu na životní prostředí, vysokého výkonu a efektivnosti je řada Blue Power IVECO BUS dokonalou volbou pro ekologicky šetrnou dopravu.

Daily Minibus Blue Power: Když se trvale udržitelná doprava stává skutečností

V důsledku současného trendu dekarbonizace a stále přísnějších dopravních omezení ve městech získávají dopravci s ekologicky šetrnými řešeními konkurenční výhodu. Trvale udržitelná doprava, která pro IVECO BUS vždy představovala klíčovou hodnotu, se nyní stává realitou díky alternativním druhům pohonu, jež značka vyvíjí.

IVECO BUS, který je již přes 20 let průkopníkem v oblasti těchto technologií, dosáhl ve svém oboru dalšího vrcholu. Řada Blue Power, na trhu zcela unikátní, nabízí opravdovou možnost volby ze dvou technologií, které hravě splňují specifické požadavky na nejrůznější rozmanité mise (od dopravy z letišť do centra měst přes kyvadlové spoje až po školní dopravu). 

IVECO BUS, jako partner pro trvale udržitelnou dopravu, proto nedávno představil svou zbrusu novou řadu minibusů BLUE POWER. Tyto minibusy jsou dokonalým přírůstkem do nabídky vozů pro osobní dopravu, neboť jsou vhodné pro širokou škálu využití, jako je městská a příměstská kyvadlová doprava, přeprava lidí se sníženou schopností pohybu, školní doprava, linková doprava, atd.

 

Minibus Daily Hi-Matic Natural Power 

Motor Natural Power je v tomto případě poprvé kombinován s exklusivní 8stupňovou automatickou převodovkou Hi-Matic. Tato kombinace nabízí zcela nový rozměr v osobní dopravě a z minibusu Daily Hi-Matic Natural Power činí nejlepší vůz ve své třídě z hlediska výkonu a šetrnosti k životnímu prostředí.

Ve skutečnosti nabízí dokonalou rovnováhu mezi ekologicky šetrným provozem – díky své technologii Natural Power na zemní plyn – a maximálním požitkem z jízdy – díky automatické převodovce.

Zaručuje stejný výkon a spolehlivost jako dieselový vůz, ovšem s vyšším komfortem, efektivností a minimálními emisemi škodlivin a CO2. Díky znatelně menší úrovni hlučnosti – o 4 dB nižší než u obdobného dieselového motoru – se jedná o mimořádně ekologický a tichý vůz, který své obrovské výhody uplatní zvláště v nízkoemisních zónách. 

Vůz Daily Hi-Matic Natural Power těží z rozsáhlých zkušeností IVECO BUS, který vyvíjí inovační řešení s pohonem na zemní plyn již více než 20 let. Je vybavený 3litrovým motorem o výkonu 136 HP a točivým momentem 350 Nm, který je nejlepší ve své třídě. Tento motor je mimořádně silný a zaručuje vyšší točivý moment, lepší ovládání a ve výsledku optimální výkon bez kompromisů.

Rovněž výkon je u minibusu Daily Hi-Matic Natural Power pozoruhodný: jeho motor splňuje normu Euro 6/D a produkuje o 76 % méně emisí pevných částic a o 12 % méně oxidu dusíku než dieselový motor, jehož emise jsou mezi dieselovými motory už tak velmi nízké. V reálných provozních podmínkách v městském kontextu jsou u motoru na CNG emise CO2 o 3 % nižší než u obdobného dieselového motoru. Díky použití automatické převodovky Hi-Matic se pak tento rozdíl zvyšuje na 5 %. Navíc při použití biometanu lze emise CO2 snížit ještě výrazněji, a to až o 95 %.

Daily Hi-Matic Natural Power je zároveň velmi efektivní. Nižší cena za stlačený zemní plyn v porovnání s dieselem se promítá do konkurenčně velmi výhodných nákladů na kilometr. Pokud vezmeme do úvahy faktory, jako je cena paliva, efektivnost motoru a energetická hodnota, může zemní plyn v porovnání s dieselem generovat až 35% úsporu nákladů, což představuje skutečné ekonomicky trvale udržitelné řešení.

Minibus Daily Electric

Minibus Daily Electric, který byl do prodeje uveden roku 2009 a od té doby je průběžně vylepšován, si získal spoustu obdivovatelů díky své efektivnosti, univerzálnosti a šetrnosti k životnímu prostředí, k níž je potřeba připočíst i 100% recyklovatelné akumulátory.

Minibus Daily Electric je jedinečný vůz, který lze bez problémů nasadit do provozu i v městech s přísnými dopravními omezeními. Tento minibus s nulovými emisemi je ideální pro městská centra a kyvadlovou dopravu. Má dojezd 100 či 160 km se dvěma nebo třemi sodíko-niklovými akumulátory o vysoké hustotě v kombinaci s ultrakapacitory  o vysokém výkonu, které zlepšují výkon vozu a životnost akumulátorů.

Systém regenerativního brzdění využívá kinetickou energii a přeměňuje ji na elektřinu pro dobíjení akumulátorů. Flexibilní režim dobíjení, patentovaný společností IVECO, umožňuje pomocí elektrické zásuvky a jediné zástrčky dobít akumulátory do 24 hodin při dobíjení doma, do 10 hodin v soukromých či veřejných dobíjecích stanicích nebo do 2 hodin při rychlodobíjení ve veřejných dobíjecích stanicích.

IVECO BUS se díky nové řadě BLUE POWER, jež nyní rozšiřuje rodinu ekologicky čistých vozů, stává hlavním partnerem pro trvale udržitelnou dopravu. Značka, která je již přes 20 let evropským lídrem ve svém oboru, opět dokázala, že v oblasti alternativních druhů pohonu je o krok napřed a nabízí efektivní řešení vhodná pro všechny typy využití.