ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Vývoj a výroba

Navrhujeme a vyrábíme nejúspěšnější autobusy současnosti.

Iveco Czech Republic, a. s.

Společnost Iveco Czech Republic, a. s. je dnes největším výrobním závodem značky IVECO BUS.

Iveco Czech Republic, a. s. patří mezi nejvýznamnější firmy České republiky a je největším výrobcem autobusů v Evropě. Vyrábí se zde meziměstské a příměstské autobusy Crossway a turistické autobusy Evadys. Z výrobní linky sjíždí denně až 20 autobusů v různých modifikacích a motorizacích. Nejúspěšnějším autobusem je model Crossway, který se díky své spolehlivosti a víceúčelovosti stal oblíbeným a nejpoužívanějším meziměstským autobusem v Evropě. V roce 2021 počet vyrobených kusů autobusů Crossway dosáhl 50 000.

Většinu komponent si výrobní závod ve Vysokém Mýtě vyrábí sám. Jsme největším výrobcem autobusových sedadel v České republice. V roce 2022 zde bylo vyrobeno téměř 200 tisíc sedadel nejen do autobusů z Vysokého Mýta, ale také pro sesterský závod ve francouzském Annonay.

 

Výrobní závody IVECO BUS


 

Vysoké Mýto

Rozkládá se na více než 300 000 m2 a jeho výroba se pohybuje okolo 4 500 vozů ročně. Vysoké Mýto, domov historie společností Carrosserie Sodomka a Karosa, je dnes předním výrobcem meziměstských a dálkových autobusů IVECO BUS v Evropě.

Annonay

Závod založil Joseph Besset a nyní se zde vyrábí městské autobusy Urbanway a turistické autokary Magelys. Výrobní závod v Annonay ročně vyrobí více než 1 200 technologicky špičkových, moderních vozů pro přepravu cestujících.

Suzzara

Zabírá plochu téměř 200 000 m2 a ročně vyrábí přes 50 000 vozidel Daily. Suzzara je největším evropským výrobcem dodávek a minibusů.